Let op: Deze website komt binnenkort te vervallen. Ga voor alle informatie over Treant Zorggroep naar onze nieuwe website www.treant.nl

Gynaecologie en verloskunde

Gynaecologen houden zich ten eerste bezig met algemene gynaecologie, waaronder aandoeningen of ziekten aan de vrouwelijke geslachtsorganen. Daarnaast behandelen zij vruchtbaarheidsproblemen. Samen met verloskundigen houden gynaecologen zich bezig met zwangerschap en bevalling.

Algemene gynaecologie

Een gynaecoloog behandelt aandoeningen of ziekten aan de vrouwelijke geslachtsorganen. Voorbeelden hiervan zijn menstruatieproblemen, bepaalde soorten van kanker, incontinentie, overgangsklachten en seksuele problemen.

Vruchtbaarheidsproblemen

Een gynaecoloog houdt zich daarnaast bezig met vruchtbaarheidsproblemen. Wanneer het niet lukt om zwanger te worden, kunt u bij de gynaecoloog terecht.

De gynaecoloog onderzoekt of er bij de man of vrouw een probleem is. Soms wordt er geen oorzaak gevonden. Daarna kan er eventueel een behandeling worden toegepast om de vruchtbaarheid te bevorderen. Voor meer informatie kunt u kijken op de website van de Nederlandse Vereniging van Obstetrie en Gynaecologie www.nvog.nl.

Zwangerschap en bevalling

Tijdens de zwangerschap komt u regelmatig voor controle. De zwangerschapscontroles in het ziekenhuis worden uitgevoerd door de verloskundige of door de gynaecoloog. Een verloskundige van het ziekenhuis begeleidt meestal de bevalling. Bij bijzondere omstandigheden, zoals een keizersnee, begeleidt de gynaecoloog zelf de bevalling. Voor informatie over en begeleiding bij het geven van borstvoeding kunt u terecht op het spreekuur van de lactatiekundige.

Verloskundigen

Bij de afdeling Gynaecologie en verloskunde werken de volgende verloskundigen: