Let op: Deze website komt binnenkort te vervallen. Ga voor alle informatie over Treant Zorggroep naar onze nieuwe website www.treant.nl

Voorzieningen

We willen dat uw verblijf in Ziekenhuis Bethesda zo aangenaam mogelijk is. Daarom kunt u van de volgende voorzieningen gebruik maken:

 • Bloemen en planten
 • Gastvrouwen
 • Geestelijke verzorging
 • Internet
 • Kerkdienst
 • Maaltijden
 • Radio en televisie
 • Restaurant
 • Rolstoelen
 • Rookgelegenheid
 • Telefoon
 • Winkel
 • Ziekenhuisomroep
 • Ziekenhuisplanner.nl

Bloemen en planten

Vrijwilligers verzorgen de bloemen of planten die u van bezoek heeft gekregen. Belangrijk: vanwege infectiegevaar zijn potplanten, droogbloemen en bloemstukjes met potaarde niet toegestaan op de verpleegafdelingen

Gastvrouwen

In de centrale hal zitten gastvrouwen voor u klaar om u te helpen. Als u niet bekend bent in Ziekenhuis Bethesda wijzen ze u de weg of ze lopen even met u mee.

Het is ook mogelijk op de dag van uw afspraak te bellen naar de gastdames. Dan zorgen zij ervoor dat ze op het door u gewenste tijdstip voor u klaar staan om u naar uw afspraak te brengen. Bel tussen 8.30 en 15.30 uur naar 06 10 98 30 64 / 06 13 69 67 82.

Geestelijke verzorging

Het ziekenhuis heeft een geestelijk verzorger, op wie u een beroep kunt doen voor een gesprek over alles wat u persoonlijk bezighoudt. Een opname is vaak een ingrijpende gebeurtenis waarbij vragen over geloof en leven, opeens belangrijk kunnen worden. Met de geestelijk verzorger in het ziekenhuis kunt u daarover een gesprek voeren. Of over andere zaken die u bezighouden.

Via uw arts of zaalverpleegkundige kunt u een afspraak maken. Ook uw familie kan contact opnemen. Spreekt u liever met uw eigen predikant? Als u wit, neemt de zaalverpleegkundige contact met hem/haar op.

Internet

Er is draadloos internet in het gebouw. U kunt hier gratis gebruik van maken. Als u zich de eerste keer aanmeldt, krijgt u een scherm te zien met voorwaarden. Door op ‘akkoord’ te klikken, wordt de verbinding met het draadloos net­werk gerealiseerd en kunt u kosteloos gebruikmaken van het internet.

Kerkdienst

Iedere zondagmorgen wordt om 10.30 uur een korte kerkdienst gehouden in de grote zaal op de eerste verdieping. U bent daar hartelijk welkom, ook samen met familie, vrienden en kennissen.

Elke zaterdag wordt de liturgie met de te zingen liederen aan u uitgereikt. U kunt dan aangeven of u de kerkdienst wilt bijwonen. Vrijwilligers kunnen u er op zondag – zonodig in bed of rolstoel – naar toe brengen. U kunt de dienst ook beluisteren via kanaal 38.

Maaltijden

In het ziekenhuis krijgt u drie maaltijden per dag. ’s Avonds is de warme maaltijd. Een speciale medewerker roomservice komt bij u langs met een buffetwagen. U kunt zelf een keuze maken uit het dagelijks variërend assortiment met hoofd- en nagerechten. U beslist dus zelf wat en hoeveel u eet. De medewerker roomservice serveert vervolgens de maaltijd uit aan het bed of aan een tafel. Uiteraard wordt hierbij rekening gehouden met speciale diëten.

Radio en televisie

De radio en televisie bij uw bed kunt u gratis gebruiken. U bedient radio en televisie met een handset; de gebruiksaanwijzing vindt u in uw nachtkastje.

Restaurant

In de centrale hal vindt u restaurant De Gasterij, met gezellige zitjes voor bezoekers, patiënten en medewerkers. In het restaurant zijn wisselende dagmenu’s, plates, soep of wokgerechten verkrijgbaar. U kunt zelf uw salade samenstellen aan de saladebar. Daarnaast zijn er broodjes, beleg, snacks en zuivelproducten.

Openingstijden: maandag t/m vrijdag 10.00 -19.00 uur
(warme gerechten en de saladebar alleen tussen 11.30 - 14.00 uur).

Rolstoelen

In de centrale hal staan rolstoelen klaar om te gebruiken.

Rookgelegenheid

In het wachthuisje tegenover de hoofdingang van Ziekenhuis Bethesda kunt u beschut roken. In het ziekenhuis is roken nergens toegestaan.

Telefoon

In het ziekenhuis kunt u uw eigen mobiele telefoon gebruiken. Op de afdelingen Spoedeisende hulp, Intensive care en Medium Care, de couveuseafdeling en de operatiekamer kunt u uw eigen mobiele telefoon niet gebruiken. Daar kunnen mobiele telefoons namelijk storingen van medische apparatuur veroorzaken. 

Winkel

In de centrale hal vindt u de winkel. U kunt hier o.a. versnaperingen, bloemen, kaarten, cadeaus en parkeerabonnementen kopen.

De winkel is open op:
Maandag t/m vrijdag van 08.30 uur – 20.00 uur
Zaterdag, zondag en feestdagen van 11.00 uur – 20.00 uur.

Ziekenhuisomroep

De Hoogeveense Ziekenomroep zendt (bijna) dagelijks radioprogramma's uit voor patiënten. U kunt deze programma's beluisteren via kanaal 40.

Voor meer informatie, de programma's en de contactgegevens van de HZBO klikt u hier.

Ziekenhuisplanner.nl

Met behulp van de website ziekenhuisplanner.nl kunt u op eenvoudige wijze via een gezamenlijke agenda ziekenhuisbezoeken plannen en informatie delen met familie, vrienden en kennissen.

Gebruikers van Ziekenhuisplanner.nl zijn zelf verantwoordelijk voor de voor de inhoud en het gebruik van hun account op Ziekenhuisplanner.nl. De verantwoordelijkheid voor het goed functioneren van Ziekenhuisplanner.nl ligt bij Ziekenhuisplanner.nl BV.

Zie ook