Let op: Deze website komt binnenkort te vervallen. Ga voor alle informatie over Treant Zorggroep naar onze nieuwe website www.treant.nl

Reumatologie

Een reumatoloog behandelt reumatische aandoeningen. Reuma is een aandoening aan of rondom een gewricht, die niet veroorzaakt is door een letsel of ongeval.

Reuma

Reumatische aandoeningen zijn onder te verdelen in de volgende hoofdgroepen:

Wat doet de reumatoloog?

Het maken van onderscheid tussen de vormen van reuma is erg belangrijk voor de behandeling. De behandeling is dan ook per patiënt verschillend. De reumatoloog stelt voor iedere patiënt een individueel behandelplan op.

De aandacht van de reumatoloog richt zich niet alleen op medische klachten, maar ook op de kwaliteit van leven. Daarbij speelt de samenwerking met andere zorgverleners, zowel binnen als buiten het ziekenhuis, een belangrijke rol.

Reumaconsulent

Willemien Venema is reumaconsulent in Ziekenhuis Bethesda. Zij is een verpleegkundige die zich heeft gespecialiseerd in de zorg voor patiënten met een vorm van reuma en werkt nauw samen met de reumatoloog.

De reumaconsulent geeft voorlichting over uw aandoening en de behandeling daarvan. Zij dient medicatie toe en leert u hoe u zichzelf moet injecteren. De reumaconsulent houdt een zelfstandig verpleegkundig spreekuur.

Samenwerking

De reumatoloog van Ziekenhuis Bethesda overlegt regelmatig met specialisten van het Scheper Ziekenhuis, het Universitair Medisch Centrum Groningen en het UMC St Radboud Nijmegen.