Organisatie

Ziekenhuis Bethesda is een algemeen ziekenhuis dat met een capaciteit van 242 bedden een zo volledig mogelijk pakket aan medisch-specialistische zorg, onderzoek en behandeling biedt. Er werken ruim 1.000 betrokken medewerkers en 80 ondernemende medisch specialisten. Ons verzorgingsgebied telt ongeveer 75.000 mensen. Kwaliteit en persoonlijke benadering staan bij ons hoog in het vaandel.

Investeren in kwaliteit

Zorggroep Leveste Middenveld, waar Ziekenhuis Bethesda onderdeel van is, heeft een hoge solvabiliteit. Door onze goede financiële positie kunnen we investeren in de kwaliteit van onze zorg en werken we met moderne middelen. 

Samenwerking

Samenwerking is vanzelfsprekend. We hebben nauwe contacten met de huisartsen in ons verzorgingsgebied. Ook met specialistische centra hebben we nauwe contacten zodat we kunnen doorverwijzen als we de kennis niet in huis hebben.

Toegankelijk gebouw

Ziekenhuis Bethesda is gevestigd in een goed toegankelijk gebouw met een prachtige entree. We zijn goed bereikbaar via de A28. Voor onze patiënten, bezoekers en medewerkers hebben we uitstekende parkeergelegenheid.

Zorggroep Leveste Middenveld

Ziekenhuis Betheda is onderdeel van Zorggroep Leveste Middenveld. Naast Ziekenhuis Bethesda zijn ook Zorgpalet, Leveste Care en het Scheper Ziekenhuis onderdeel van Zorggroep Leveste Middenveld. De zorggroep levert naast ziekenhuiszorg ook verpleeg- en verzorgingshuiszorg.

Zorggroep Leveste Middenveld heeft meerdere locaties in Zuid- en Zuidoost-Drenthe. Met ruim 200 medisch specialisten en meer dan 2000 bedden behoren we tot de top 20 van grootste zorginstellingen in Nederland. Ook zijn we met meer dan 5200 medewerkers de grootste werkgever in Drenthe. Het bieden van de best mogelijke kwaliteit van zorg is voor ons hét speerpunt.

Fusie Ziekenhuis Bethesda en Scheper Ziekenhuis

Het zorglandschap in Nederland verandert in hoog tempo. De zorg in Nederland moet beter en goedkoper. De druk op ziekenhuizen neemt toe door oplopende kwaliteitseisen, selectief contracteren door zorgverzekeraars en strengere eisen van banken. Om aan deze eisen te kunnen voldoen, zoeken veel ziekenhuizen in Nederland samenwerking met elkaar. Ziekenhuis Bethesda in Hoogeveen en het Scheper Ziekenhuis in Emmen hebben besloten om proactief in te spelen op de ontwikkelingen in de zorg en fuseerden daarom per 1 januari 2012. Het doel: goede ziekenhuiszorg voor de inwoners van Drenthe beschikbaar en bereikbaar houden.

Jaardocument 2012
Jaardocument ZLM 2012.pdf
download pdf (2,32 MB) pdf