Diëtetiek

U kunt op meerdere manieren bij een diëtist terechtkomen. U maakt zelf een afspraak via onderstaand telefoonnummer. Of uw huisarts of medisch specialist verwijst u door.

Verwijzing (huis)arts

Als uw (huis)arts u heeft doorverwezen naar de diëtist, dan krijgt u een uitnodiging voor een afspraak op de polikliniek thuisgestuurd.

Sommige patiënten krijgen een verwijsbrief mee van de (huis)arts. Dan is het nodig om zelf een afspraak te maken door te bellen met het secretariaat.

Secretariaat Diëtetiek

(0528) 286 208

  • Elke werkdag van 9.00 - 12.00 uur en maandag, dinsdag en donderdag van
    13.30 - 15.30 uur.

Herinneringsbericht

U ontvangt van tevoren een herinneringsbericht (sms, telefoon of brief met tijd en datum) voor uw afspraak op de polikliniek.

Afspraak verzetten

Bent u (onverwacht) verhinderd voor uw afspraak? Laat dit zo snel mogelijk weten door te bellen met het secretariaat.

Locatie polikliniek

De polikliniek Diëtetiek bevindt zich in gebouw Y op de 1e verdieping. U kunt parkeren op P5. Bezoekadres: Dr. G.H. Amshoffweg 11. Zie ook de plattegrond

Spreekuren

Op de polikliniek Diëtetiek van Ziekenhuis Bethesda en in het Bethesda Diabetes Centrum wordt iedere werkdag spreekuur gehouden.

Wat gebeurt er tijdens de 1e afspraak?

Komt u voor het eerst bij de diëtist zonder verwijsbrief? Dan vindt er een DTD-screening plaats. Dit is een vooronderzoek om te kijken of u bij de diëtist aan het juiste adres bent. Het hangt van meerdere factoren af of een behandeling gestart kan worden. Natuurlijk van de klacht zelf. Maar mogelijk heeft u ook andere klachten of aandoeningen die van invloed kunnen zijn op uw behandeling. Zijn er twijfels, dan geeft de diëtist u het advies om contact op te nemen met uw arts.

Vergoeding

Vanaf 1 januari 2013 wordt dieetadvisering voor drie uur vergoed vanuit de basisverzekering. Diverse verzekeraars hebben meer uren dieetadvisering opgenomen in hun aanvullende pakketten. Raadpleeg hiervoor uw polisvoorwaarden.

Zie ook